men är jag bra, eller?

idag var det dags för tjejmilen. jag sprang midnattsloppet för ett par veckor sedan och det var så vansinnigt roligt så jag hade en bra känsla inför idag. men sen kom regnet, ngn gång i torsdags. och som det har regnat och regnat och regnat. det har ju typ inte varit NÅGRA uppehåll.

så, som ni kanske förstår, var jag inte direkt peppad i morse. eller igår. eller tre timmar före loppet. jag levde med tankar på att skippa det hela. jag vill ju att det ska vara kul att springa. skönt. det kändes som om ett konstant regnande inte skulle infria de kraven.

sen närmade sig tiden då det var dags att åka bort till gärdet och jag kände ett pirr i kroppen, en förväntan och jag bestämde mig för att inte tänka på hur blött och lerigt det skulle vara utan på hur skönt det skulle vara när jag sprang över mållinjen, när jag bytte om till torra kläder, när jag satt på bussen hem och, framförallt, när jag hoppade in i en skön varm dusch. och det funkade.

jag åkte iväg. och jag sprang. och som jag sprang, sedan! jag kapade förra årets tid med 12 minuter. och bäst av allt, jag persade! numera är min officiella bästa tid på en mil 1.03.42. det betyder 6.22 min/km. så snabbt springer jag typ nästan aldrig när jag joggar för mig själv. och jag gjorde det i typ en mil. och nästan coolast av allt: jag sprang andra halvan av loppet på min snabbaste 5 km ever: 30.58. och det var i spöregn efter att jag redan sprungit 5 km!

jag kommer kanske att komma under timmen på milen så småningom men just nu ligger jag på sofflocket, nöjd med dagens prestation, och drömmer om att komma ner mot 25 minuter på 5 km. tänk om det skulle gå?!

förresten: så här fina var mina skor efteråt. det syns ju så klart inte på bilden men mina skor klafsade och de var så leriga att jag inte undvek vattenpölarna när jag promenerade till bussen. what’s the point, liksom? plus att jag tänkte att skorna liksom blir renare av att doppas och sköljas i fint rent regnvatten. strumporna däremot blev inte renare av nåt…

Annonser

3 thoughts on “men är jag bra, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s